Vragen over het aanvullen van magnesium, calcium, vitamine D en K2? (deel vier)

Vragen over het aanvullen van magnesium, calcium, vitamine D en K2? (deel vier)

Vandaag wil ik een van mijn meest controversiële meningen met u delen: namelijk dat u te veel of de verkeerde soort vitamine D kunt aanvullen.

Wat betekent een teveel aan vitamine D?

In de eerste drie delen van deze serie (deel 1, deel 2, deel 3) heb ik het gehad over de relatie tussen magnesium, calcium, vitamine D en vitamine K, de magnesiumfactor en de calciummythe. Vandaag wil ik een van mijn meest controversiële meningen met u delen: namelijk dat u te veel of de verkeerde soort vitamine D kunt aanvullen.

Te veel vitamine D?

U gaat naar de dokter voor uw jaarlijkse medische controle, inclusief bloedonderzoek. Vervolgens hoort u dat uw vitamine D te laag is. U krijgt een recept voor hooggedoseerde vitamine D-supplementen (50.000 IU of meer) voorgeschreven. U begint met het gebruik van de supplementen en krijgt last van oogtrekkingen en spierkrampen. Wat is er mis met dat plaatje? Waarom had u hier geen last van voordat u met hoge doses vitamine D begon?

Als arts en behandelaar met meer dan 50 jaar ervaring ben ik geen voorstander van het innemen van hoge doses synthetische vitamine D. Dit zijn mijn redenen:

Mijn eerste vragen over de veiligheid van hoge doses vitamine D ontstonden toen ik hoorde over mensen die hoge doses gebruikten en symptomen ontwikkelden die passen bij een magnesiumtekort, zoals toevallen.

Wanneer we vitamine D meten, meten we het in de opgeslagen vorm, niet in de actieve vorm. Hoe weten we eigenlijk waar we dan aan toe zijn?

Het lichaam kan die enorme doses niet verwerken als u 50.000 IU synthetische vitamine D per dag inneemt.

Synthetische vitamine D wordt gemaakt uit lanoline van schapenwol. Als mensen dit eenmaal weten, willen ze deze vorm van vitamine D nauwelijks meer gebruiken.

Vitamine D is eigenlijk niet eens een vitamine, maar een hormoon dat magnesium nodig heeft om het om te zetten in de actieve vorm.

Vitamine D is een hormoon dat synergetisch werkt met calcium. Als uw vitamine D te laag is, betekent dat dan niet dat het lichaam genoeg calcium heeft en niet meer vitamine D wil, zodat het niet nog meer calcium absorbeert?

Wij zijn een verkalkt land, dus het effect van veel calcium kan zijn dat het vitamine D-gehalte daalt. Zonder inzicht in de complexe stofwisseling van ons lichaam, denken de meeste mensen dat we continu supplementen moeten blijven innemen.

Wanneer u zoveel vitamine D neemt, is de behoefte aan magnesium enorm. De ophoping van calcium is dramatisch. Waarschijnlijk zijn er ook nog andere implicaties waar we geen weet van hebben.

Uit een intensief aselect, dubbelblind en placebo-gecontroleerd onderzoek bleek dat: “calcium- en vitamine D-suppletie bij de behandeling van sommige postmenopauzale vrouwen hypercalciurie (overtollig calcium in de urine) en hypercalcemie (een aandoening waarbij het calciumgehalte in het bloed hoger is dan normaal) kan veroorzaken.

Bij eerdere onderzoeken is melding gemaakt van nierstenen bij vrouwen die calcium- en vitamine D-supplementen innamen vergeleken met de controlegroep.

Mijn advies voor vitamine D

Mijn advies voor vitamine D-suppletie staat in mijn artikel over zonnebrandcrème. Zoals u daar kunt lezen, volstaat het om 30 minuten per dag in de zon door te brengen (u hebt nog steeds magnesium nodig om deze vitamine D om te zetten in een bruikbare vorm), of 1.000 tot 2.000 IU natuurlijke vitamine D per uit uw voeding te halen. In mijn volgende blog zal ik het hebben over het product dat ik gebruik en u een startpunt geven voor uw eigen onderzoek naar vitamine K.

Doe uw eigen onderzoek

Om optimaal te profiteren van vitamine D-suppletie, moet u magnesium aanvullen zodat u geen magnesiumtekort oploopt of uw magnesiumtekort verergert. Begin uw onderzoek naar het belang van de combinatie van magnesium en vitamine D!

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws