Vragen over het aanvullen van magnesium, calcium, vitamine D en K2? (deel 2)

Vragen over het aanvullen van magnesium, calcium, vitamine D en K2? (deel 2)

Vandaag zal ik het hebben over waarom het aanvullen van magnesium belangrijk is, welke rol magnesium speelt bij synergie en wanneer en hoe u magnesiumsupplementen moet nemen.

De magnesiumfactor

In mijn vorige artikel sprak ik over de relatie tussen magnesium, calcium, vitamine D en vitamine K. Vandaag zal ik het hebben over waarom het aanvullen van magnesium belangrijk is, welke rol magnesium speelt bij synergie en wanneer en hoe u magnesiumsupplementen moet nemen.

OPMERKING: In mijn boek The Magnesium Miracle uit 2017 raad ik aan ReMag te gebruiken voor de goede opname van magnesium, Natural Calm bij verstopping en epsomzout in het badwater te doen. Dit zijn de enige aanbevelingen voor magnesiumsupplementen die ik momenteel geef.

Waarom moet ik magnesiumsupplementen nemen?

Magnesium is een cofactor in meer dan 1.000 enzymatische reacties die zorgen voor vitale metabolische functies in het lichaam. Bovendien speelt magnesium een rol bij de genomische stabiliteit, energie en antioxiderende capaciteit van de cel. Magnesium en calcium hebben vergelijkbare chemische eigenschappen, maar hun rol in biologische systemen is antagonistisch. Dit antagonisme regelt functies zoals de ontspanning (magnesium) en samentrekking (calcium) van de spieren. Denk bijvoorbeeld aan de hartslag of het buigen en strekken van de knieën: dit is waar de relatie tussen magnesium en calcium duidelijk is.

Veel magnesiumdeskundigen, waaronder ikzelf, geloven dat meer dan 80 procent van de wereldbevolking lijdt aan magnesiumtekort. Daarom is de aanvulling van magnesium onontbeerlijk.

Welke rol speelt magnesium?

Een van de minder bekende redenen waarom een tekort aan magnesium kan bijdragen aan diverse gezondheidsproblemen, is het feit dat deze “Master Nutrient” wordt gebruikt door enzymen in talloze cellulaire processen. Magnesium is zelfs zo belangrijk als voedingsstof dat inname ervan in veel gevallen de bloedwaarden van calcium, kalium en vitamine D kan verhogen.

Hoewel het algemeen bekend is dat magnesium noodzakelijk is voor de opname van calcium uit het darmkanaal, is het minder bekend dat magnesium ook helpt bij het oplossen van calcium in de bloedbaan. (Natuurlijk calcium is een onoplosbaar mineraal.)

Hoewel magnesium essentieel is voor het absorberen van calcium, speelt het ook een unieke rol bij de opname van kalium en de omzetting van vitamine D. In het geval van kalium zijn er verschillende onderzoeken die aantonen dat magnesium lage kaliumwaarden kan verbeteren.

Vitamine D heeft om verschillende redenen ook baat bij magnesium. Eerst moet vitamine D in de bloedbaan worden omgezet in actieve vorm. Zelfs als u voldoende vitamine D binnenkrijgt, is het mogelijk dat u als gevolg van een magnesiumtekort te lage bloedwaarden houdt.

In mijn boek beschrijf ik de symptomen van een magnesiumtekort. Als u bijvoorbeeld elke nacht rusteloze benen of last van kramp heeft (wat, zoals ik in veel van mijn artikelen en berichten beschrijf, een teken is van een magnesiumtekort, tenzij het tegendeel wordt bewezen), moet u hier onderzoek naar doen. Als u inziet dat uw problemen het gevolg kunnen zijn van een magnesiumtekort in plaats van gezondheidsproblemen, is de volgende stap dat u zelf met magnesium gaat experimenteren. Bij sperverkramping kunt u bijvoorbeeld ReMag Lotion proberen. Smeer het ‘s nachts de verkrampende spieren en kijk of het probleem verbetert. Is dat inderdaad het geval, dan weet u dat dit een gevolg is van een tekort aan magnesium.

Hoeveel ReMag moet ik gebruiken?

De Voedsel- en Warenautoriteit bepaalt welke informatie wij bij onze producten moeten vermelden. Op de verpakking van ReMag wordt aanbevolen een onderhoudsdosis van 300 mg per dag te gebruiken als u geen last heeft van een magnesiumtekort. Dit is ook de dosis die de meeste zorgprofessionals aanbevelen. Wilt u uw lichaam maximaal van magnesium voorzien, experimenteer dan om de juiste dosis vte bepalen.

Vergeet niet dat uw lichaam eventuele overschotten aan magnesium zelf uitscheidt. Een “overdosis” magnesium is dus niet mogelijk. In mijn eigen onderzoeken heb ik vastgesteld dat de optimale dosis voor de meeste mensen met een magnesiumtekort tussen twee en vier theelepels per dag is.

Wordt vervolgd in het volgende artikel.

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws