Ik heb een nieraandoening. Kan ik magnesium gebruiken?

Ik heb een nieraandoening. Kan ik magnesium gebruiken?

Een van de meest gelezen hoofdstukken uit mijn boek The Magnesium Miracle (2017) is het hoofdstuk over nieraandoeningen. Ik verklaarde daarin:  „Uit onderzoek blijkt dat het aantal nierpatiënten toeneemt en inmiddels één op de tien volwassenen treft.”

Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieve methoden om de nierstructuur en -functie te verbeteren.

Is magnesium schadelijk voor mijn nieren?

In 2013 schreef ik het artikel „Waarom magnesium is vereist voor de behandeling van nieraandoeningen“ voor Natural News, waarin ik het volgende stelde:

Een van de contra-indicaties voor het innemen van magnesium is nierfalen. Helaas denken veel mensen en artsen dat dit betekent dat niemand met ook maar enige vorm van nierfalen magnesiumsupplementen mag nemen. Dit is niet waar, en ik zal u uitleggen waarom.

In mijn artikel “Hoe verkalking van de nierslagaders tot nieraandoeningen leidt” leg ik op een eenvoudige manier uit waarom artsen geen magnesium durven voorschrijven aan patiënten met nieraandoeningen.

Dit komt omdat patiënten met nierfalen die aan de dialyse zijn, een te hoge magnesiumspiegel kunnen krijgen als zij magnesiumsupplementen gebruiken. Het heeft tot het onaangename advies geleid dat u magnesium moet vermijden als u een bepaalde nieraandoening hebt.

Ik leg dat verder uit in het artikel:

Mensen met een nieraandoening hebben nog steeds behoefte aan magnesium, zij het in een biologisch beschikbare vorm. In die vorm is het rechtstreeks opneembaar in de cellen, hoopt het zich niet op in het bloed en proberen de nieren het niet uit het lichaam te halen.

De nieren hebben magnesium nodig

Hopelijk heb ik u gerust kunnen stellen dat magnesium veilig is. Ik zal u vertellen waarom het nodig is om dit te benadrukken. In mijn artikel “Hoe verkalking van de nierslagaders tot nieraandoeningen leidt” bespreek ik het probleem van verkalking van de nierslagaders en de rol die magnesium speelt bij het oplossen van calcium.

Een ander verhaal speelt zich af in de nieren en de blaas. Als er te veel calcium in de nieren zit en het lichaam niet genoeg magnesium heeft om het op te lossen, kunnen er nierstenen ontstaan. Calcium dat zich in de blaas afzet, kan de blaas verharden, waardoor deze minder capaciteit heeft, u vaak moet plassen en last kunt krijgen van urineverlies. Onderzoek uit 2015 bevestigt de rol van magnesium bij het oplossen van calciumkristallen in arteriële verkalking. In dit onderzoek werd gekeken naar de verkalking van de aortaklep tegen een achtergrond van toenemende hartklepaandoeningen.

Verkalking van de nierslagaders komt vaak voor bij chronische nieraandoeningen, maar wordt vaak genegeerd omdat het niet behandeld kan worden met een stent of bypass, zoals wel het geval is bij verkalking van de kransslagaders en de halsslagaders.

Hoe kan ik mijn nieren gezonder maken?

Ik raad u aan om het gebruik van ReMag te overwegen om uw lichaam van voldoende magnesium te voorzien. Na verloop van tijd zal uw lichaam magnesium gaan gebruiken om calcium in uw slagaders op te lossen.

Omdat nieraandoeningen en diabetes vaak hand in hand gaan, moet u daarnaast een koolhydraatarm dieet overwegen. Daarbij wil ik graag verwijzen naar mijn gesprek met dr. Jasonom Fung, een internationaal bekende en vooraanstaande nefroloog die een ketodieet met periodiek vasten aanbeveelt om de functie van de alvleesklier en de nieren te verbeteren.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws