Magnesiumtekort maakt vitamine D ineffectief

Magnesiumtekort maakt vitamine D ineffectief

Een interessant artikel over hoe alles in balans moet zijn: vitamine D-pillen leiden misschien wel helemaal niet tot een betere gezondheid, maar juist het tegenovergestelde. De American Osteopathic Association gaat ervan uit dat 50 procent van de Amerikaanse bevolking kampt met een magnesiumtekort, wat betekent dat zij niet in staat zijn om vitamine D effectief op te nemen.

Vitamine D kan niet van de inactieve naar de actieve vorm worden gemetaboliseerd als het lichaam onvoldoende magnesium heeft. Hoewel uw lichaam genoeg vitamine D kan bevatten - zoals via een bloedtest kan worden vastgesteld - kan het, zonder voldoende magnesium, niet worden omgezet in de actieve vorm. Een andere interessante bevinding van dit onderzoek is dat vitamine D-supplementen uw calcium- en fosfaatspiegel kunnen verhogen terwijl u een tekort aan actieve vitamine D houdt. Dit draagt bij aan de verkalking van bloedvaten, wat voor kan komen als uw magnesiumwaarden te laag zijn.

De co-auteur van het onderzoek stelt zelfs: „Mensen gebruiken vitamine D-supplementen, maar beseffen niet hoe het wordt gemetaboliseerd. Zonder magnesium heeft vitamine D geen toegevoegde waarde en zou het zelfs onveilig kunnen zijn.“

Zelf beschreef ik de volgende hypothetische casus in mijn boek The Magnézium Miracle (2017): *"Je voelde je geweldig toen je magnesiumsupplementen gebruikte, maar na een hoge dosis vitamine D kreeg je weer klachten die passen bij een magnesiumtekort. Magnesium speelt een rol bij acht chemische reacties die nodig zijn om vitamine D om te zetten van de inactieve naar actieve vorm. Dit betekent dat als u de extreem hoge doseringen neemt die allopathische artsen voorschrijven, u zonder het te weten een magnesiumtekort kunt krijgen. Daarom raad ik niet meer dan 1.000-2.000 IE vitamine D3 per dag aan. En neem nooit vitamine D-supplementen zonder magnesium. “***

Uit de bestaande literatuur weten we dat een laag vitamine D-niveau het risico op overlijden en ziekte verhoogt, en dat magnesium een essentiële rol speelt bij de metabolisatie van vitamine D. Op basis van deze twee bevindingen werd in 2015 onderzocht of magnesiuminname de serum 25(OH) D3-concentratie en de relatie met overlijden bij mannen van middelbare en oudere leeftijd verandert. Aan het onderzoek namen 1892 mannen van 42 tot 60 jaar zonder hart- en vaatziekten of kanker deel. Zij concludeerden dat lage serum 25(OH)D3-concentraties samenhangen met een verhoogd risico op overlijden, met name bij mensen met een lagere magnesiuminname.”

Voor een optimale balans en gezonde botten adviseer ik de mineralensupplementen ReMag®, ReMyte en ReCalcia® (als u minder dan 600 mg calcium uit uw voeding haalt) en Blue Ice Royal-visolie met botervet, die vitamine A, D, K2 en omega-3 vetzuren bevat.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws