Magnesium en spierkrampen

Magnesium en spierkrampen

Heeft u last van spierkrampen, pijn in de onderrug, beenkrampen of oogtrekkingen? Natuurlijk zou ik u nooit vertellen dat u niet naar uw arts moet gaan om ernstige aandoeningen uit te sluiten. Maar wat als uw pijn of kramp een symptoom is van een magnesiumtekort? Wat als verzadiging van het lichaam met magnesium het antwoord is? Wilt u hier meer over weten? In dit artikel ga ik dieper in op informatie uit mijn boek The Magnesium Miracle.

Het probleem

Ik begrijp uw pijn.

Spiertrekkingen, tics en spasmen kunnen voor buitenstaanders op niets meer dan een kleine irritatie lijken. Maar voor wie er last van heeft, kan het een marteling zijn - maar in plaats van dat er steeds weer een druppel water op uw hoofd valt, kan uw oog of lip of een spiertje in uw been voortdurend trekken of verkrampen.

Klinkt dit scenario bekend?

Misschien heeft u last van een magnesiumtekort?

Ik denk dat ik hier met 95 procent zekerheid antwoord op kan geven.

Spiertrekkingen zijn een duidelijk symptoom van een magnesiumtekort. Het zenuwstelsel is hyperexciteerbaar en spant kleine spiergroepen aan in een poging om spanning los te laten. De enige manier om spierkrampen en spiertrekkingen te elimineren, is door het zenuwstelsel te ontspannen met de juiste hoeveelheid magnesium - tenzij het tegendeel is bewezen.

Hoe zit het met rugpijn?

Ik kijk heel anders aan tegen rugpijn. Wat als magnesiumtekort ervoor zorgt dat geïrriteerde en overbelaste spieren verkrampen, en dit de oorzaak is van veel gevallen van chronische rugpijn?

Ik weet waar ik het over heb. Zelf heb ik veel last gekregen van rugpijn toen ik mijn magnesiuminname verminderde tot minder dan 300 mg per dag (de ADH voor het behoud van een gezonde magnesiumspiegel voor volwassenen). Toen ik mijn magnesiuminname weer verhoogde, verminderde de pijn in mijn onderrug vrijwel direct. Op pagina 141 van mijn boek deel ik een wetenschappelijk onderzoek dat mijn persoonlijke ervaring ondersteunt.

Hoe zit het met spierherstel voor sporters?

Als uw spieren tijdens lichamelijke inspanning snel samentrekken en ontspannen, kan er sprake zijn van een teveel aan calcium (de indicator van samentrekking) en tekort aan magnesium (de indicator van ontspanning). Hierdoor kunnen er krampen en een opbouw van melkzuur in de spieren ontstaan.

Veel mannen en vrouwen kunnen last krijgen van een magnesiumtekort, omdat er magnesium verloren gaat door zweten en een verhoogde stofwisseling. Sportdranken bestaan grotendeels uit natrium en suiker zijn, waardoor het herstellend effect ervan miniem is en sporters zich afvragen wat het nut ervan is.

Wat moet ik weten over magnesium en spierpijn?

Dit zijn drie dingen die u moet weten over magnesium en spierpijn:

Magnesium helpt spieren en zenuwen te ontspannen.

Magnesium elimineert krampen.

Magnesium ontspant daarnaast de gladde spieren in de bloedvaten van de vingers om het syndroom van Raynaud te behandelen; ontspant de slagaderwanden, waardoor de bloeddruk daalt; en ontspant de eileiders, waardoor de vruchtbaarheid verbetert.

Ik kon geen goed magnesium vinden!

In mijn zoektocht naar een goed magnesiumsupplement had ik bijna alles wel geprobeerd, maar een hoog absorbeerbaar magnesium dat mijn magnesiumspiegel zou verzadigen en niet als laxeermiddel zou werken, kon ik niet vinden. Daarom besloot ik mijn eigen magnesiumsupplement te formuleren. De beste behandeling voor krampen is mijn niet-laxerende, 100 procent opneembare pico-ionische magnesiumformule ReMag!

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws