Magnesium als natuurlijk middel tegen hoge cholesterol

Magnesium als natuurlijk middel tegen hoge cholesterol

Veel mensen gebruiken medicijnen tegen hoge cholesterol. Kunnen deze medicijnen worden vervangen door een natuurlijk alternatief? Waarschijnlijk weet u het antwoord wel. Statines zijn effectieve geneesmiddelen die specifieke enzymen in de lever blokkeren die helpen bij de productie van cholesterol. Wanneer deze enzymen wordt geblokkeerd, daalt het cholesterolgehalte. Deze enzymen doen echter veel meer in het lichaam dan alleen cholesterol aanmaken. Als deze door statines worden onderdrukt, heeft dat verstrekkende gevolgen.

De belangrijkste bijwerkingen die uw dokter vast zou kunnen stellen, zijn verhoogde leverenzymen en een verminderde leverfunctie. Als u statines gebruikt, moet u regelmatig bloedonderzoek laten doen om eventuele leverschade te identificeren. Stoppen met statines bij leverschade lost dit probleem meestal op.

Een andere bekende bijwerking is statinemyopathie, een aandoening die de spieren beschadigt en wordt veroorzaakt door het gebruik van statines. Tot 20 procent van de statinegebruikers krijgt last van spierpijn en -zwakte. Farmaceutische bedrijven melden echter slechts een incidentie van 0,1 procent van dit soort spierschade, rhabdomyolysis genoemd, als gevolg van het gebruik van statines en claimen daarom dat spierklachten zeldzaam zijn. Zij negeren al die mensen die statines voorgeschreven hebben gekregen en andere medicijnen moeten gebruiken om de bijwerkingen hiervan tegen te gaan.

Elke metabolische activiteit in het lichaam is afhankelijk van enzymen.

Voor de productie van cholesterol is bijvoorbeeld een specifiek enzym nodig dat HMG-CoA-reductase heet. Het blijkt dat magnesium deze enzymatische reactie vertraagt wanneer er voldoende cholesterol aanwezig is, en versnelt wanneer we meer nodig hebben. HMG-CoA-reductase is hetzelfde enzym dat wordt aangepakt en geremd door statines. De mechanismen zijn bijna hetzelfde, maar magnesium is de natuurlijke manier van het lichaam om het cholesterol onder controle en in evenwicht te houden. Statines vernietigen daarentegen dit proces.

Als er voldoende magnesium in het lichaam aanwezig is, wordt het cholesterol beperkt tot essentiële functies (hormoonproductie en membraanonderhoud) en zal het niet overmatig worden geproduceerd. Vergeet niet dat de meeste cholesterol in het lichaam wordt geproduceerd in de lever: als het niet nodig is, zal het lichaam het niet produceren. Dit mechanisme is echter afhankelijk van een voldoende hoge magnesiumspiegel.

Cholesterol neemt door onze leefgewoonten en omgevingsfactoren alleen maar toe: door het verbouwen van voedsel in magnesiumarme grond, doordat verwerkte producten te weinig magnesium bevatten en door de overmatige inname van calciumrijk voedsel zonder magnesiumsuppletie. Als er onvoldoende magnesium is om de activiteit van cholesterolgerelateerde enzymen te beperken, wordt ons lichaam gedwongen meer cholesterol te produceren dan het nodig heeft.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws