Wie gezond wil zijn, moet rust nemen

Wie gezond wil zijn, moet rust nemen

Rust is buitengewoon belangrijk. Dokter Dean beschrijft hoe u burn-out en vermoeidheid kunt voorkomen door kort te pauzeren, zelfs als het ontzettend druk hebt.

In 2011 schreef ik over de giftige combinatie van veel werk, stress en weinig rust. In mijn blog Lying Down Therapy beschreef ik de druk van veel werk en de behoefte aan rust en ontspanning.

Ik heb onlangs verschillende patiënten gehad die aan bijnieruitputting leden, maar de oorzaak ligt juist in hun omstandigheden. Hun werk en de daaruit voortvloeiende stress maakt het voor hen moeilijk om therapie te accepteren. Dat is de WERKELIJKE OORZAAK.

Toen een patiënt die een behandeling volgde die ik voor hem had opgezet, per e-mail vroeg wat hij nog meer kon doen of nemen om zijn vermoeidheid te overwinnen, zei ik tegen hem dat hij gewoon moest UITRUSTEN.

Stress is dodelijk

Ik ben een groot fan van dokter Malcolm Kendrick, de auteur van het boek The Great Cholesterol Con. In zijn boek bespreekt hij een alternatieve oorzaak van hartaandoeningen: stress, niet cholesterol. Ik citeer:

Iedereen weet dat stress dodelijk is. De medische wereld, die afkeer heeft van het verband tussen lichaam en geest, heeft geprobeerd deze ‘kennis’ de kop in te drukken door de westerse wetenschappelijke methodologie te gebruiken als wapen: “We kunnen stress niet meten, dus bestaat het niet.”

“Maar dat is niet waar,” zei ik tegen mezelf nadat ik zijn boek had gelezen.

Stress kan worden gekwantificeerd door het meten van hormonen die door de HPA-as (hypothalamus, hypofyse, bijnier) worden geproduceerd. Kendrick en diverse wetenschappers stellen dat de stressvolle overstimulatie van de HPA-as de oorzaak is van de verstoorde biochemie die leidt tot verstopping van de slagaders en uiteindelijk hartfalen. Kijken we naar cortisol, een bijproduct van stress, en wat dit in grote hoeveelheden met het lichaam doet, dan wordt alles duidelijk.

Te veel werk

Een van mijn assistentes vertelde me een interessant verhaal dat volgens mij perfect het probleem illustreert van de grote hoeveelheid werk waarmee wij tegenwoordig, en vrouwen in het bijzonder, worden geconfronteerd.

De vrouw van haar neef is architecte, en is in Azië geboren en heeft daar gestudeerd. Toen ze trouwde, verhuisde ze naar de Verenigde Staten en zette haar werk als architecte voort. Kort nadat ze aan haar nieuwe baan was begonnen, ontdekte ze dat ze zwanger was. Mijn assistente bezocht op een dag haar neef en zijn vrouw en trof haar in tranen aan. Verbijsterd zei ze het volgende: “Is dit de Amerikaanse droom? Al jullie vrouwen werken hier. Thuis werkte ik als architect ongeveer acht uur per dag. Maar toen kwam ik thuis en had ik tijd voor mezelf, familie en vrienden. Hier werken ze urenlang op kantoor en daarna thuis ook nog eens de hele avond, en soms zelfs ‘s nachts.” De puriteinse ethiek van werken van zonsopgang tot zonsondergang is zo ingeburgerd dat iemand van buiten die cultuur tot de realisatie komt dat Amerikanen (en Europeanen) te lang werken.

Vervolgens vragen we ons af waarom de volgende generatie werknemers stress ‘behandelt’ met alcohol, drugs, eten, winkelen en seks. Deze eindeloze cyclus van stress gevolgd door zelfmedicatie is het perfecte recept voor een slechte gezondheid en vroegtijdig overlijden. En dat is jammer, want ons gezond verstand weet dat er een eenvoudige oplossing is: RUST.

Hoe kan ik me ontspannen?

Net als elke andere gewoonte, kunt u chronische overbelasting vervangen door een gezondere balans tussen werk en privé. De gemakkelijkste manier om ontspanmomenten toe te voegen aan uw dag, is door uw gewoonten stapsgewijs te veranderen. Als het bedrijf waarvoor u werkt twee pauzes van 15 minuten per dag heeft, gebruik dan in elk geval 5 minuten van elke pauze om een rustige plek te vinden, bijvoorbeeld buiten, om even uw ogen te sluiten, uw gedachten uit te schakelen en diep adem te halen. Een andere goede optie is om 5 minuten naar ontspannende muziek te luisteren. Ga naar buiten, maak een wandeling en luister naar het gezang van de vogels.

Wanneer u thuis komt van uw werk, begin dan niet meteen met koken, schoonmaken of wassen. Gun uzelf minstens 20 minuten rust. Draag comfortabele kleren, ga in een donkere kamer liggen en luister naar uw favoriete muziek. Laat elke gedachte aan uw dag los en concentreer u op uw ademhaling en de muziek.

Door simpelweg drie kleine pauzes in uw dag te passen, zult u zien dat uw lichaam weer tot leven komt en dat u geconcentreerder en productiever bent op uw werk. Tijd nemen om te rusten zorgt ervoor dat u op lange termijn gezond blijft.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws