ReMag en ReMyte voor het in balans brengen van de schildklier

ReMag en ReMyte voor het in balans brengen van de schildklier

De meeste artsen zijn bang voor de complexiteit van endocriene aandoeningen waar de schildklier, bijnieren en geslachtshormonen betrokken zijn, en verwijzen patiënten door naar een endocrinoloog.

Deze specialisten zijn afhankelijk van onnauwkeurige bloedproeven om synthetische, hormonale geneesmiddelen voor te schrijven. Dit is hun belangrijkste behandelmethode.

Er wordt niet gezocht naar de onderliggende oorzaak van hormonale onevenwichtigheden of naar natuurlijke oplossingen.

Zelfs als er alternatief onderzoek naar dit onderwerp wordt gedaan, blijven behandeling uiteindelijk toch beperkt tot de allopathische geneeskunde. Er zijn twee populaire boeken in de Verenigde Staten over de schildklier en schildklieraandoeningen, waarin verschillende alternatieve behandelmethoden worden besproken. Beide boeken richten zich echter nog steeds op de behandeling van schildklierkwalen met natuurlijke en of synthetische geneesmiddelen. Deze boeken zijn Hashimoto's Thyroiditis van Izabella Wentz en The Thyroid Connection van Amy Myers. Dokter Myers leed aan hyperthyreoïdie, ook wel de ziekte van Graves genoemd, en dokter Wentz heeft de ziekte van Hashimoto en hypothyreoïdie overwonnen. Samen behandelen zij vrijwel alle aspecten van schildklieraandoeningen.

Beide auteurs bespreken de noodzaak om de oorzaak van schildklieraandoeningen te vinden. Zij adviseren een glutenvrij dieet, het in evenwicht brengen van de darmflora, het verminderen van stress en het ondersteunen van het immuunsysteem. Wentz schrijft daarbij: "De meeste patiënten met Hashimoto en hypothyreoïdie lijden aan gewichtstoename, maagzuurreflux, tekorten aan voedingsstoffen, bloedarmoede, lekkende darmen, voedselallergieën en bijnieruitputting."

Dokter Carolyn Dean, een vooraanstaand expert op het gebied van magnesium- en mineralensupplementen, is het ermee eens dat schildklierpatiënten last kunnen hebben van al deze gerelateerde symptomen, maar dat dit niet noodzakelijkerwijs een gevolg is van de schildklieraandoening zelf. Op basis van bijna 50 jaar onderzoek en ervaring heeft zij de oorzaken van schildklieraandoeningen teruggebracht tot de kern: een tekort aan mineralen en overgroei van gist, wat leidt tot verstoring van het endocriene systeem. De schildklier is hier altijd bij betrokken. Bij deze aandoening zijn echter ook de bijnieren, geslachtshormonen, het immuunsysteem, het hart, de nieren, de lever, de darmen en de hersenen betrokken!

Welke chronische ziekte u tegenwoordig ook bekijkt, er is een lange lijst met verwante aandoeningen - net zoals Myers en Wentz deden met hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie.

Daarom richtte dokter Dean zich op magnesium- en mineralentekorten, omdat alle lichaamssystemen beïnvloedt. Het behandelen van elke afzonderlijke aandoening resulteert in een reeks diëten, supplementen en adviezen die overweldigend, verwarrend en tegenstrijdig kunnen worden.

Een van de meest lastig te diagnosticeren oorzaken van hypothyreoïdie zijn toxische stoffen die de receptoren van schildklierhormonen blokkeren. Schildklierhormonen kunnen bij bloedonderzoek zelfs normale waarden hebben, maar kunnen niet de cellen bereiken en daar hun werk doen doordat de hormoonreceptoren zijn geblokkeerd. Dit is het geval bij chronische acetaldehydevergiftiging, een bijproduct van het gistmetabolisme. Hetzelfde geldt voor vrouwelijke hormonen. Vooral oestrogeen, waarvan de receptor is geblokkeerd maar het oestrogeengehalte in het bloed normaal kan zijn.

Zelfs alternatieve genezers die zeggen dat de verhoogde incidentie van hypothyreoïdie te wijten kan zijn aan gifstoffen, beseffen vaak niet dat een magnesiumtekort chemische stoffen en zware metalen vrije toegang tot onze cellen kan geven, of dat giftig gist de receptors van schildklierhormonen kan blokkeren.

Dokter Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws