Ik heb paniekaanvallen! Help me, dokter Dean!

Ik heb paniekaanvallen! Help me, dokter Dean!

Mijn hart bonst, ik zweet en tril, ik kan niet ademen en heb het gevoel dat ik stik; ik heb pijn op de borst en ben misselijk, ik voel me duizelig, alsof ik ga flauwvallen; ik bevries; mijn vingers beven en niets voelt echt. Ben ik dood of ben ik gek geworden?

Tenzij u een andere medische diagnose heeft, kan het om een paniekaanval gaan. Dit is een plotselinge chemische onbalans in het lichaam die intense gevoelens van angst of ongemak veroorzaakt. Hoewel een paniek- of angstaanval vaak al na enkele minuten voorbij is, kan de combinatie van dreigende symptomen en de nasleep ervan iemand uren of zelfs dagen achtervolgen.

Er is al veel bekend over de psychologische en psychiatrische oorzaken die kunnen bijdragen aan angst. Ik wil het daarom liever hebben over het ontstaan van angst als gevolg van een magnesiumtekort of juist het verergeren van de onderliggende angst door een aanhoudend magnesiumtekort.

Voor beginnende gebruikers

In mijn eerdere artikelen gaf ik aan dat ik graag begin met eenvoudige antwoorden op veelgestelde vragen van beginners. Wat betreft angst- en paniekaanvallen is mijn eerste advies om het lichaam te verzadigen met goed opneembaar magnesium, dat geen laxerend effect heeft bij een gezonde darmflora. Voor de meeste mensen zal de optimale dagelijkse dosering tussen de 600 en 1.200 mg hoog opneembaar magnesium liggen. Zelf gebruik ik ReMag, een geconcentreerde formule die ik heb samengesteld voor maximale absorptie zonder laxerende bijwerking.

Ik doe dan ook de volgende aanbeveling:

Als de bijnieren niet langer beschermd worden door voldoende magnesium, worden de hormonale vecht-of-vluchtreactie, adrenaline en noradrenaline sneller geactiveerd. Een abrupte stijging van die hormonen leidt tot een snelle hartslag, hoge bloeddruk en hartkloppingen. Hoe groter uw magnesiumtekort is, hoe grilliger de adrenalineproductie in uw lichaam is.

Wanneer u ReMag voor het eerst gebruikt, begin dan met een lage dosis en verhoog deze langzaam. Als onderdeel van uw magnesiuminname kunt u ReMag Lotion ook op de huid gebruiken. Drie kneepjes ReMag Lotion bevat 300 mg bijna 100 procent opneembaar magnesium.

Voor enigszins ervaren gebruikers

Ik begrijp niet hoe ik hier terecht ben gekomen

Zo vaak heb ik gehoord: "Ik kreeg plotseling de ene paniekaanval na de andere." Maar is dat waar? Uw angsten zijn waarschijnlijk al langer aan het toenemen.

Hoe veranderen we van een kalme, rustige persoon die alles volledig onder controle heeft, in een bang en angstig individu? Naar mijn mening is dit vaak het gevolg van een geleidelijke maar chronische afname van de magnesiumreserves. Wanneer het lichaam gestrest is, om welke reden dan ook, komt dit cruciale mineraal uit onze magnesiumvoorraden vrij in de bloedbaan en zijn we op slag in staat om overal veel beter mee om te gaan. We voelen ons kalm en alert. Misschien denken onze vrienden en familieleden dat dit écht is wie wij zijn, maar de waarheid is dat we steeds weer een beroep doen op onze magnesiumreserves.

Hoe stresshormonen magnesium uitputten

Blijft stress langdurig aanhouden en vullen we ons magnesium tusendoor niet aan, dan raken onze magnesiumvoorraden uiteindelijk uitgeput. Wanneer u dan geconfronteerd wordt met een stressfactor, zijn de stresshormonen (adrenaline en cortisol) niet in staat om de reactie teweeg te brengen die magnesium gebruikt om het lichaam te kalmeren. Adrenaline verhoogt in de eerste plaats de hartslag en de bloeddruk en zet het lichaam in de vechten-of-vluchtenmodus.

Miljoenen mensen proberen zonder succes om te gaan met hun problemen door bijvoorbeeld te veel te eten, sigaretten te roken, alcohol te drinken of drugs te gebruiken. Meer dan 32 procent van de Amerikanen heeft inmiddels te maken met angstaanvallen, depressies en drugsgerelateerde problemen. In plaats van stress op de juiste manier te behandelen met magnesium, worden elk jaar miljoenen mensen behandeld met psychiatrische drugs en psychologische begeleiding voor symptomen die hun oorsprong zouden kunnen vinden in een magnesiumtekort. Deze mensen zijn gestrest, slapen te weinig, zijn gespannen en geïrriteerd en weten niet dat het nemen van een goed magnesiumsupplement kan helpen om uit deze neerwaartse spiraal te komen.

Ik hoop dat deze uitleg u meer duidelijkheid biedt.

Zijn er specifieke angsttriggers?

Hoewel uw vermogen om met de stress van een snel veranderende wereld om te gaan geleidelijk afneemt, lijken angstaanvallen vaak juist plotseling en zonder reden op te treden. Ik denk dus dat het een goed idee is om te kijken naar triggers die voor angstaanvallen kunnen zorgen. Dit zijn er een aantal:

 • Luchtvervuiling
 • Alcohol
 • Ischemische hartklachten
 • Uitdroging
 • Gebitsproblemen
 • Diabetes
 • Elektrolytische onbalans
 • Winderigheid, opgeblazen gevoel, hiatale hernia
 • Overgevoeligheid voor gluten
 • Hartklachten
 • Hoge bloeddruk
 • Te veel eten en overmatig drinken tijdens feestdagen
 • Hypoglykemie
 • Infecties
 • Longziekten
 • Medicatie
 • Kaliumgebrek
 • Overmatig gebruik van stimulerende middelen (cafeïne)
 • Spanning
 • Chirurgische procedures
 • Suikerrijk dieet
 • Overactieve schildklier
 • Reizen
 • Schimmelinfecties

Om u te helpen bij het identificeren van uw triggers, raad ik u ten zeerste aan deze lijst te bekijken en uw ervaringen op te schrijven in een dagboek zodra u bent hersteld van een paniekaanval. Hebt u eenmaal een terugkerend patroon geïdentificeerd, dan kunt u de oorzaak ervan onderzoeken en elimineren of minimaliseren.

U bent niet alleen

Veel patiënten geven aan dat het ergste van dit soort angsten, een gevoel van eenzaamheid is. Daarom wil ik een paar praktijkvoorbeelden met u delen.

Casus 1 - Roman

Als u naar mijn podcast luistert, dan weet u dat Roman een van mijn eerste bellers was en ons regelmatig laat weten hoe het met hem gaat. Dit is zijn verhaal:

"Dokter Carolyn Dean heeft mijn leven gered! Al sinds mijn achttiende heb ik last van angsten, paniekaanvallen en hartritmestoornissen. Daarnaast had ik last van depersonalisatie en duizeligheid, doordat mijn lichaam probeerde om te gaan met deze angsten. Ik gebruikte veel medicijnen om mijn hartklachten en paniekaanvallen te behandelen. Hoewel ik denk dat ze de symptomen wel verlichtten, zijn de onderliggende problemen er nooit mee opgelost.

Op 50-jarige leeftijd belandde ik in het ziekenhuis met een onregelmatige hartslag die soms wel 200 slagen per minuut bedroeg en SVT (supraventriculaire tachycardie). Na drie dagen in het ziekenhuis werd ik ontslagen en kreeg ik recepten mee voor bètablokkers en angstremmers. De medicijnen hielpen wel wat, maar namen de paniek en hartkloppingen niet weg. Het was daarom voor mij onmogelijk om aan het werk te blijven en bijvoorbeeld een vrachtwagen vol geluidsapparatuur te lossen.

Ik was compleet uitgeput. Ik had geen baan meer en daardoor enorme schulden opgebouwd. Dat leidde vervolgens tot een nóg hogere hartslag, PVC's en SVT! Toen ik het boek The Magnesium Miracle online tegenkwam, ging er echter een wereld voor me open. Ik las het en besloot om het behandelingsprogramma van dokter Dean te volgen. Vrijwel meteen leidde dat tot verbetering!

Inmiddels is dit bijna een jaar geleden. Ik meng ReMag en ReMyte in een liter water, waarvan ik de hele dag door drink, gemengd met een kwart theelepel Keltisch zeezout. Daarnaast drink ik 2 liter gedemineraliseerd water, ook met een kwart theelepel Keltisch zeezout, om gehydrateerd en op gewicht te blijven.

Het heeft mijn wereld compleet ondersteboven gezet. Ik kan weer werken! Ik kan mijn vrachtwagen weer lossen en laden zonder SVT of een onregelmatige hartslag. Ik kan weer wandelen zonder me zorgen te maken over mijn hart. De SVT is helemaal weg, hoewel ik nog geen jaar hiermee bezig ben.

Dokter Dean zei dat herstel minstens een jaar zou kunnen duren. Dat klopt. Het kost tijd om een magnesiumtekort te herstellen, maar zodra het cellulaire magnesiumgehalte op niveau is, volgen de verbeteringen snel. Ook was de klantenservice uitmuntend. Al mijn vragen werden snel beantwoord, men was zeer behulpzaam en gaf de ondersteuning die ik nodig had in een moeilijke periode.

Bovendien kan ik dokter Dean live vragen stellen tijdens haar podcast. Ze is altijd attent en neemt de tijd om mijn vragen uitgebreid te beantwoorden. Ik beveel de producten van dokter Dean aan voor iedereen die last heeft van fysieke problemen. Ik gebruik al haar producten: ReMag, ReMyte, ReAline en RnA ReSet Drops.

Elke dat ben ik dankbaar dat ik het boek van dokter Dean heb gevonden en haar kan spreken tijdens haar podcast. Ze heeft me mijn leven teruggegeven! Verandering gebeurt niet van de ene op de andere dag. Maar met voldoende magnesium in het lichaam, gaat het wél elke dag beter.

Casus 2 - Anna

Anna's verhaal gaat over angst en een verstoorde schildklierbalans. Ze nam schildkliermedicatie toen ze deze vraag aan mij stelde (later in dit artikel leest u ook mijn antwoord):

Anna: "Ik gebruik ReMag nu ongeveer 2 weken. Dit doe ik op aanraden van de moeder van mijn beste vriendin. Ze is een groot fan van uw producten en staat zelfs in uw getuigenisbrochure! Ik kreeg vaak paniekaanvallen en voel me al veel beter. Ik neem tweemaal daags maximaal 1 theelepel. Ook heb ik ReMyte gekocht, al ben ik daar nog niet mee begonnen. Ik gebruik Euthyrox 50 en las dat ReMyte een gevoel van hyperactiviteit kan geven in combinatie met schildkliermedicatie. Mijn verwachting was in elk geval dat het mijn angstgevoelens zou verminderen. Ik wil graag stoppen met Euthyrox, omdat mijn TSH slechts 0,1 boven het gemiddelde lag en ik geen last had van symptomen. Het idee van bijwerkingen door langdurig gebruik van medicatie baart me zorgen, omdat ik pas 36 ben. Verder vraag ik me af of er een verband is tussen de schildkliermedicatie en mijn paniekaanvallen. Ik zal met mijn endocrinoloog overleggen om te kijken of deze twee producten me kunnen helpen met het in balans houden van mijn schildklierwaarden. ReMyte bevat volgens de productinformatie negen mineralen die de schildklier stimuleren. Daar ben ik zeer benieuwd naar en ik wil mijn bloed ook laten controleren. Kan ik beginnen met ReMyte terwijl ik nog Euthyrox gebruik of kan ik beter wachten tot ik hiermee klaar ben?

Ik: Dat is een goede vraag. Schildkliermedicatie kan inderdaad angst- en paniekaanvallen veroorzaken. Ik vertelde Anna dat ik nooit tegen mensen zal zeggen dat ze moeten stoppen met hun medicatie als zij ReMag en ReMyte gebruiken. "Persoonlijk zou ik 10 tot 15 ml ReMag nemen. Als je angsten afnemen, begin dan heel langzaam met het toevoegen van ReMyte. Meng ook wat zeezout in je drinkwater volgens onze instructies. Daarnaast zou ik ook ReAline gebruiken vanwege de gemethyleerde B-vitamines, die de bijnieren en het zenuwstelsel ondersteunen. De B-vitamines en aminozuren in ReAline helpen ook bij het ontgiften van chemische stoffen die door stress worden geproduceerd. Ook dit draagt bij aan angst- en paniekaanvallen! Tot slot zou ik RnA ReSet Drops nemen, waarmee je mentaal beter in staat zal zijn om weer een gevoel van controle over je lichaam te krijgen."

Zoals ik in mijn boek 'Invisible Minerals Part II' zeg:

Na ongeveer vijf of zes weken ReMyte te hebben geslikt, begon ik me opgewekt te voelen en was mijn hartslag merkbaar hoger. Ik wist dat deze symptomen veroorzaakt konden worden door te veel schildklierhormonen. Omdat ik schildklierhormonen slikte, besloot ik daarmee te stoppen. Binnen een paar dagen waren mijn schildklierhormonen gestabiliseerd en voelde ik me geweldig. Deze verbetering zette ook in de maanden daarnaa door.

Negen van de twaalf mineralen in ReMyte ondersteunen de schildklier direct: jodium, selenium, zink, molybdeen, boor, koper, chroom, mangaan en magnesium. Wanneer u ReMyte gebruikt, kan dit uw schildklier als het ware wakker maken en de stofwisseling verbeteren. Houd er echter rekening mee dat als u schildkliermedicatie gebruikt, u zich hyperactief kunt gaan voelen omdat u niet langer dezelfde dosis schildkliermedicijnen nodig heeft. Naast dit soort rusteloosheid, kan uw hartslag ook met 5 tot 10 slagen per minuut toenemen. Overleg altijd met uw arts voordat u de dosering van uw medicatie verlaagt.

In het geval van Anna kunnen we haar hartslag en energieniveau in de gaten houden. Zoals ze al voorstelde, zou er mogelijk bloedonderzoek bij haar moeten worden gedaan om te zien of haar TSH-waarden zodanig zijn genormaliseerd dat er niet langer sprake is van hypothyreoïdie. Op dit punt zou haar arts haar waarschijnlijk adviseren om haar schildkliermedicatie langzaam af te bouwen.

Voor ervaren gebruikers

Als u meer wilt weten over de relatie tussen magnesiumtekort en angst, raad ik u aan om mijn overige blogs te lezen en mijn nieuwe publicaties te volgen.

Aloha,
dr. Carolyn Dean

Artikel 1 / 48 Volgend artikel
Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws