Gehoorverbetering met behulp van magnesium

Gehoorverbetering met behulp van magnesium

Op 31 mei is het National Save Your Hearing Day in de VS. Op deze dag is het belangrijk dat u even de tijd neemt om te leren hoe u uw gehoor en dat van uw gezin kunt beschermen. Ons gehoor is van vitaal belang en gelukkig zijn er manieren om gehoorverlies te voorkomen.

Het is een doel dat mij na aan het hart ligt, want ik heb gehoorverlies aan één oor gehad. Ik heb enkele grote stappen gezet met ReMag en ben uiteindelijk geopereerd om mijn gehoor te herstellen. Ik kan nu weer heel goed horen in beide oren.

Magnesium en gehoorverlies

Als u op zoek bent naar alternatieve methoden om de structuur en de functie van het binnenoor te verbeteren, raad ik u aan om veel te lezen over de rol die magnesium speelt in het centrale zenuwstelsel. Hier is alvast wat informatie.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben wereldwijd 278 miljoen mensen last van matig tot ernstig gehoorverlies aan beide oren. Afgezien van onbekende ziektebeelden, zoals plotseling gehoorverlies en de ziekte van Menière, zijn er zoveel bekende oorzaken dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal op te sommen. Gehoorverlies kan veroorzaakt worden door veroudering, blootstelling aan hard lawaai, bepaalde medicijnen, infecties, hoofd- of oortrauma’s, aangeboren of erfelijke factoren, ziektes en nog veel meer. Bij door lawaai geïnduceerd gehoorverlies (NIHL), plotseling sensorineuraal gehoorverlies (SSHL) of iatrogeen gehoorverlies (ototoxiciteit) is de sensorische celsterfte het gevolg van metabolische processen.

Er wordt al lange tijd onderzoek gedaan naar farmacologisch ingrijpen om de ontwikkeling van deze gehoorstoornissen te voorkomen of af te remmen, evenals naar de factoren die ons hier extra gevoelig voor maken. Magnesium speelt daarbij een belangrijke rol. Behandeling met magnesium is goed gedocumenteerd, omdat het ook vaak bij andere ziektebeelden wordt voorgeschreven. De bijwerkingen en contra-indicaties zijn gering en de kosten zijn laag. Magnesium, dat gemakkelijk de bloedcochleaire barrière kan passeren, heeft neuroprotectieve en vaatverwijdende effecten en kan schade aan het cochleair weefsel beperken. Deze bevindingen zijn aanleiding geweest tot een aantal onderzoeken waarbij men de geschiktheid van magnesiumtoediening bij de preventie of behandeling van dergelijke gehoorbeschadigingen wilde nagaan.

Mijn mening

Op basis van mijn onderzoek en ervaring kan ik zeggen dat magnesium de volgende eigenschappen heeft:

  • het ontkalkt na verloop van tijd de tijd kleine botjes in het oor
  • het vermindert ontstekingen
  • het verbetert de structuur en de functie van de cellen in de oren en het centrale zenuwstelsel

Veel van onze patiënten hebben gemeld dat hun gehoor is verbeterd door het gebruik van magnesium, waaronder vermindering van tinnitus of oorsuizingen (als gevolg van magnesiumtekort.

Dr. Carolyn Dean

Let op!
Deze pagina's zijn alleen ter informatie en mogen niet gebruikt worden als vervanging voor medisch advies.
Categorie

Snelkoppelingen
Disclaimer
We behandelen, diagnosticeren, genezen of proberen aandoeningen niet te voorkomen en geen enkel advies of bewering van klanten die een recensies hebben achtergelaten, suggereert op geen enkele wijze de effectiviteit van het gebruik van onze producten. De resultaten kunnen variëren. Geen enkele uitspraak op deze site is een vervanging voor medisch advies, preventie en behandeling.

Picomineral.nl

ReMineralize yourself! Goed opneembare mineralen van dr. Carolyn Dean - RnA ReSet

Nieuws